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Análisis estructural y supramolecular del compuesto (e)-3',6'-dihidroxi-2-((pyridina-2-yl metileno) amino) spiro[isoidolina-1,9'-xanteno]-3-ona
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)The crystalline structure of the compound (E) -3 ',6'-dihydroxy-2-((pyridine-2-and methylene) amino) spiro [iso-idoline-1,9'-xanthene] -3-one was solved and refined, using single crystal X-ray diffraction data. It was found ... -
Aplicación de la ecuación de Schrödinger en el estudio del movimiento de moléculas diatómicas
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)Understanding the physiochemical phenomenon at the subatomic level is very important in order to know the behaviour of the matter these energy scales. It is necessary to use the Schrödinger equation in the order to describe ... -
“Aplicación del diseño de mezclas en la formulación de sidra de manzana (malus domestica)”
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuimica, 2020)Cider is a drink with very marked characteristics with respect to other spirits; It has abundant carbon dioxide, but produces less foam than a regular beer, acquires shades of yellow in transparent and bright appearance. ... -
Calificación de un dispositivo de inmersión para así realizar recubrimientos de TiO2/Hidroxiapatita sobre superficies metálicas
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)El método de inmersión o “Dip-Coating” es utilizado para la obtención de películas delgadas sobre diferentes superficies y con un amplio rango de aplicación; este consiste en la inmersión y posterior extracción de un ... -
Caracterización fisicoquímica funcional del Almidón extraído de la papa china (Colocasia Esculenta) cultivada en el pacífico colombiano
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)The evaluation of the physicochemical and functional properties of the starch extracted from the Chinese potato tubers (Colocasia esculenta) from the municipality of Timbiquí and López de micay – Cauca was carried out. The ... -
Caracterización fisicoquímica y funcional del almidón extraído de la papa china (Colocasia esculenta) cultivada en el pacífico colombiano
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2020)The evaluation of the physicochemical and functional properties of the starch extracted from the Chinese potato tubers (Colocasia esculenta) from the municipality of Timbiquí and López de micay – Cauca was carried out. The ... -
“Caracterización y determinación de polifenoles, flavonoides y actividad antioxidante por diferentes tipos de extracción en catharanthus roseus l. g don”.
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2020) -
Correlación instrumental y sensorial de la calidad de una muestra de yogurt de la empresa fructilacteos
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)Greek yogurt samples from the company fructilácteos of campo were sensorially characterized by a semi-trained panel. Likewise, a study of the physical-chemical parameters of the same was carried out. The objective was to ... -
Cuantificación por HPLC de Trans-resveratrol en la uva Isabella (vitis labrusca) cultivadas en la Unión-Valle del Cauca
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)The Isabella grape (Vitis labrusca) is a variety that has been optimally adapted to the climatic conditions of La Unión-Valle del Cauca, and has had good acceptance in local markets. Currently the grape is consumed fresh ... -
Degradación de Ampicilina, Catecol y el colorante naranja II, a partir de residuos de CdS obtenidos de prácticas convencionales de química inorgánica
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)The elimination of orange dye, catechol and ampicillin (products present in waste from practical work of organic chemistry and biochemistry), was carried out with cadmium sulfide (CdS). This inorganic material was obtained ... -
Desarrollo de dos antiespumantes en Disproquin S.A.S con aplicación en el proceso de producción de papel
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)In the paper industry the generation of foam is an important factor because it causes the paper to get porous structures affecting its quality. On the other hand, antifoam products are very effective in suppressing the ... -
Determinación de la Biodisponibilidad in vitro de hierro en diferentes matrices alimentarias elaboradas a partir de harinas fortificadas comerciales
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)Iron (Fe) deficiency has been recognized with the World Health Organization as a public health problem, in countries such as Colombia. It affects a large part of the inhabitants, especially children and women in gestation. ... -
Diseño de un sistema de gestión ambiental para la empresa Análisis Ambiental S.A.S., basado en la norma NTC 14001: 2015
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)La empresa ANALISIS AMBIENTAL S.A.S. presta servicios de Ingeniería Ambiental y Sanitaria que incluyen asesorías en plantas de tratamiento de aguas, monitoreos en agua, aire y suelos; como también servicios de análisis de ... -
Diseño e implementación de un sistema de gestión de calidad en el laboratorio cosmético khemeia green s.a.s basado en la norma NTC ISO 9001:2015
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2020)The purpose of this degree work was to implement a Quality Management system in a cosmetics laboratory, in order to increase the quality of its services and the level of competitiveness in the market, with the main objective ... -
Diseño, implementación y certificación del sistema de gestión de la calidad bajo los requisitos de la norma ntc-iso 9001:2015 para el laboratorio de ciencias básicas de la universidad Santiago de Cali
(Universidad Santiago de Cali, 2020)The Laboratory of Basic Sciences, as part of its strategic development, decides to initiate the implementation and documentation of a Quality Management System under the requirements of the International Standard ISO 9001: ... -
Diseño, implementación y certificación del sistema de gestión de la calidad bajo los requisitos de la Norma NTC-ISO 9001:2015 para el laboratorio de Ciencias Básicas de la Universidad Santiago de Cali
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímicaValle del Cauca, 2020)The Laboratory of Basic Sciences, as part of its strategic development, decides to initiate the implementation and documentation of a Quality Management System under the requirements of the International Standard ISO ... -
Diseño, implementación y mejoramiento de un método para la disminución del desperdicio generado durante el empaque y embalaje de harina precocida de maíz en la empresa alimentos del Cauca S.A.
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2012)Using statistical process control as a tool for improvement, improved packaging process, integrating teams and encouraging the participation of the same. The application of this method of analysis of a representative ... -
Diseño, síntesis y actividad biológica de péptidos antimicrobianos catiónicos
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2019)Antibacterial resistance to conventional antibiotics is an emerging problem worldwide. This urge to develop alternative antibiotics has motivated researchers to look for new molecules to overcome this resistance problem, ... -
“Enfoque verde para la inhibición de la corrosión por extracto de pimienta en nacl 3.5% p/v”.
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuímica, 2020)This study presents a corrosion inhibition analysis of pepper oil (Piper nigrum) on carbon steel in 3.5% NaCl solution. Corrosion inhibition efficiency was studied using electrochemical impedance spectroscopy and ... -
“Epoxidación de los terpenos d-limoneno y β-pineno con participación de los reactivos comerciales tetraacetiletilendiamina (taed) y peroxicarbonato de sodio (pcs)”
(Universidad Santiago de CaliFacultad de Ciencias BásicasQuimica, 2020)The epoxidation of D-limonene and b-pinene was successfully carried out using peroxyacetic acid produced in situ in a two-phase dichloromethane and water system, from the commercial reagents tetraacetylethylenediamine (TAED) ...